Behandlingstilbud

Behandlingstilbud

Les om vår laserbehandlig nederst på siden
Bittskinner
Svært mange mennesker får skader på tennene fordi de ”gnisser/presser” tenner.Dette foregår særlig i søvne og ofte uten at pasienten selv er klar over det. For mange av disse pasientene er det nødvendig å få tilpasset en bittskinne som skal beskytte tennene mot slitasje.Vi har i dag forskjellig typer skinner. Noen bittskinner beskytter kun tennene, hvor andre også hjelper pasienter som har muskelplager, kjeveleddsproblemer og hodepine.
Tannkjøttsykdom (Periodontitt)
Behandling for dette er noe vi vektlegger mye. I dag lever folk lenger og det betyr svært mye at man bevarer sine egne tenner livet ut. Tidligere var det karies/hull som oftest forårsaket tanntap. Med bedre tannhygiene har de fleste i dag kontroll på dette, og det blir derfor desto viktigere å bevare festet for tennene.I denne type behandling foretas profesjonell rengjøring av tennene. Samarbeidet mellom behandler og pasient er svært viktig og det er av stor betydning at den enkelte pasient får en grundig opplæring i riktig renhold av tennene.I enkelttilfeller vil likevel noen pasienter få festetap uten at de kan noe for det. Vi kan da utføre ytterligere behandling som for eksempel kirurgiske inngrep.
Protese
Protese er avtagbar protetikk. Det finnes ulike typer proteser ut fra hvor stort tanntapet er. Delprotese er erstatting av noen tenner, mens helprotese er erstatting av alle tenner. Tradisjonelle helproteser hviler på slimhinnen, kjevekammen i underkjeven og i overkjeven dekker den også ganen. Delproteser fester i tillegg til gjenstående tenner med hjelp av forskjellige typer klammere. Helproteser kan også være implantatforankret.Det kreves tilvenning for bruk av protese. Pasienter kan oppleve talevansker, gnagsår, noe endret smaksopplevelse og vanskeligheter med tygging.
Estetisk tannbehandling
Dette er et område som har blitt viktigere for pasientene de siste årene. Mange mennesker har fått bedre råd og ser verdien av et ”pent” smil. Nye teknikker har ført til at vi kan gjøre svært mye for å gi pasientene nettopp dette.

Skallfasetter
Når vi lager skallfasetter bruker vi som regel porselen. Dette er tynne ”porselensflak” som limes på tennene. Disse brukes på fortenner og gir et svært godt estetisk resultat. Behandlingen er relativt skånsom da det som regel kun slipes litt av tennene.

Bleking
Det har skjedd en stor utvikling innenfor bleking. I dag kan vi tilby blekemidler som ikke gir bivirkninger på tannemalje og tannkjøttet.Vi tilbyr profesjonell hjemmebleking med individuell tilpasset blekeskinne til over- og underkjeven.
Rotfylling
Dersom en nerve i en tann av en eller annen grunn blir alvorlig skadet må oftest en tann rotfylles. Årsaker til dette kan bl.a. være dype hull, store fyllinger eller traumer/slag.Ved denne type behandling fjernes nerven inne i tannen og erstattes med et vevsvennlig materiale. Dette er i enkelte tilfeller en litt tidkrevende prosess fordi enkelte tenner har mange rotkanaler som kan være vanskelig å finne. Under denne type behandling vil det ofte være nødvendig å bruke mikroskop.
Tannimplantat
Tannimplantat er en type erstatning for manglende tenner. Manglende tenner kan forhindre optimal tyggefunksjon og påvirke livskvaliteten. Tannimplantatet kan utføres  refusjon fra Helfo-refusjon. Implantat kan i enkelte tilfeller være tannbesparende.
Kirurgi
Enklere kirurgiske inngrep som fjerning av visdomstenner og behandling av
tannkjøttsykdommer, blir utført på vår klinikk. Dersom mer omfattende kirurgiske
inngrep er nødvendig, har vi en svært kompetent kirurg på klinikken.
Fyllingsterapi
Materialet er velegnet i fortennene og også i jekslene hvis fyllingene ikke er for store. Fyllingene blir pene og har tannfarget utseende. Ulempen er at slitestyrken er litt dårlig og enkelte fyllinger må byttes ut etter hvert. 
Porselensfyllinger
Ved hjelp av ny teknologi når det gjelder fremstilling av porselen og spesielle ”lime- teknikker”, kan vi i dag erstatte kun det som er ødelagt av tannen. Der vi tidligere måtte slipe vekk frisk tannsubstans for å lage en tradisjonell krone, kan vi i dag beholde det som er igjen av frisk tann. Vi har 18 års erfaring med kontinuerlig utvikling av denne teknikken. Porselenet er et meget stabilt materiale. Ved innsetting av porselenet vil det ikke bli noen spenninger i tannen som man kan se nårplastfyllinger legges.
Krone og broarbeid
Krone må lages dersom så mye av tannen er ødelagt at det ikke lar seg gjøre å lage en porselensfylling. Dersom tannen er rotfylt, og feste for en krone er dårlig, kan det være aktuelt å sette en stift opp i rotkanalen.En bro kan lages dersom en eller flere tenner er gått tapt. Dette kan være en rimeligere måte å erstatte tapte tenner på enn å sette inn implantater.En bro er en fast tannerstatning og kan ikke tas ut.

Laserbehandling

Hvorfor laser?

 • Med laser kan man forbedre tradisjonell behandling
 • Laser gir oss mulighet til å utføre behandling som man vanligvis ikke kan utføre på en tannklinikk. 

Hva er laser?

Laser er et kraftig forsterket lys som vi bruker innen mange forskjellige tannbehandlinger. Som alternativ til å bore i tannen kan tannlegen i stedet skånsomt og uten vibrasjoner fjerne det uønskede i tannen, for eksempel karies. Laseren brukes også til forskjellige korreksjoner i bløtvev. 

 

Hvordan fungerer en laser?

Laserlyset skapes gjennom at vi kraftig forsterker et spesifikt lys i lysspektra. Dette lyset har noen helt spesielle egenskaper ved bruk i tannbehandling. Et av lysene vi sender ut gjennom instrumentet reagerer kun med vann og vi kan selektivt fjerne vannrik karies uten å fjerne frisk tannsubstans. Vi kan også tilføre ekstra vann gjennom instrumentet og da fjerne emalje som ikke skal være igjen. Et ytterligere lys vi sender ut gjennom instrumentet fanges opp i pigmenterte celler. Dette lyset bruker vi for å drepe uønskede bakterier som ellers kan skape problemer i munnen. Laseren gir oss nye og bedre muligheter til å hjelpe våre pasienter til en frisk og sunn tannhelse.

De største fordelene ved å bruke laser?

Behandlingen blir komfortabel da laseren ikke vibrerer eller gir målbare temperaturforhøyninger i tannen. Laseren har hjulpet mange pasienter som føler angst for sitt tannlegebesøk. Det gjør at fyllinger sitter bedre siden tannoverflaten blir helt ren og litt «ru». Etter bruk av kun bor vil det ligge igjen borstøv og litt bakterier, dette fjernes ved bruk av ErYag-laser. Bakteriekontrollen er meget god når tannlegen bruker laseren på tenner, tannkjøtt eller kjeveben og de gjenværende friske cellene i kroppen reagerer ikke negativt på det laserlys vi bruker. 

Behandling med laser kan være aktuelt hvis du har:

 • Overflatebehandling før fyllingsterapi for desinfeksjon og bedre binding.
 • Betennelser i rotkanalen
 • Følsomme tannhalser
 • Tannkjøttsykdommer
 • Tungebånd eller leppebånd som må korrigeres kirurgisk
 • Herpes eller forkjørelsesblemmer (after)
 • Angst ved tanken på bor eller sprøyte mm

Er laserbehandling en ny måte å behandle tenner på?

I Norge er denne behandlingsmåten relativt ny og vi var først i Oslo sentrum med å tilby Lightwalker laserbehandling. Laser har vært brukt innen odontologien siden 60-tallet men det er først de senere årene teknikken har blitt så rask og effektiv at vi har valgt å bruke denne behandlingsformen. I Europa forøvrig er laserbehandling mer vanlig og i USA regner man med at en av tre tannklinikker bruker laser.

 

Er laser en sikker behandlingsmåte?

Ja, all behandling med laser innen tannhelse kan utføres helt sikkert. Laserbruken på klinikken er godkjent av Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA). Tannleger som bruker instrumentet har fått spesiell utdannelse for sikker laserbruk og vi oppdaterer oss kontinuerlig i laserstøttet tannbehandling. Både pasienter og behandlende personell skal ha vernebriller i løpet av behandlingen. Laserlyset som brukes består av bølgelengder som vi daglig omgir oss med, det vil si vi finner lyset i vanlig dagslys. Forskjellen er at laserlyset er kraftig forsterket og med stor presisjon kan vi utføre forskjellige typer behandlinger.

Hvis vi foreslår laserbehandling neste gang du er hos oss, kan du koble av og lene deg tilbake: Du befinner deg i det som er fremtiden.

Hvilken laser bruker Stortorvet Tannhelsesenter?

Vi bruker Lightwalker dentallaser fra Fotona, et av verdens største laserselskap. Laserne vi har på klinikken heter ErYag og NdYag. Fotona har produsert lasere siden 1964 og er internasjonalt anerkjent for innovasjon og utvikling. Den nyeste lasermodellen har fått flere internasjonale utmerkelser, og teknikken i Fotonas systemer sikrer oss at vi kan behandle både raskt, effektivt og trygt.

For mer informasjon: lightwalkerlaser.com og scanex.no

CEREC

CEREC er forkortelse for keramisk rekonstruksjon av krone eller fylling. Maskinen kan fremstille kroner, broer og fyllinger i porselen, ved hjelp av 3D teknologi (CAD-CAM teknologi).

På var klinikk har vi nå byttet til den mest avanserte ”porselenmaskinen”, Cerec 3D, som finnes på markedet i dag. Vi har siden 1989 jobbet med 3 forskjellige Cerec maskiner.

En Cerec-maskin tar i bruk en CAD-CAM-teknologi. Det vil si at maskinen består av to enheter. Den ene enheten er en ren datamaskin som har et meget avansert tegneprogram, der fyllinger og kroner lages med en optimal presisjon. Den andre er en ren slipemaskin som sliper ut fyllinger og kroner fra prefabrikerte blokker.

Hvordan foregår behandlingen?

Etter at tannen er slipt til, skanner/filmer vi tannen digitalt med et kamera, i stedet for å ta et avtrykk. En 3D-modell lages i et datasystem, slik at tannlegen videre kan designe konstruksjonen. Her kan man justere både form og størrelse. Når konstruksjonen er ferdig designet sendes den direkte til en slipeenhet som står i klinikken. Maskinen freser så ut din nye krone, bro eller fylling, på bare 10-15 minutter.

Når konstruksjonen er ferdig prøves den i munnen og justeres til den passer helt optimalt. Deretter brennes det ferdige arbeidet i en porselensovn. Her får tannen farge og glans, slik at den ligner en vanlig tann.

Pasienten venter som regel mens kronen freses ut. Man må sette av litt lenger tid, men på denne måten kan kronen, broen eller fyllingen monteres samme dag, og det er ikke behov for å komme tilbake for en ny time. Hele prosessen tar ca 2 timer.

Fordeler med Cerec:

 • Rask og enkel behandling
 • Ingen behov for å lage en midlertidig løsning, dersom arbeidet lages ferdig samme dag
 • Ingen avtrykk
 • Metallfrie restaureringer
 • Restaureringene er svært lik en ekte tann
 • Materialet er lite allergent

BESTILL TIME HER
Bestill time ved å bruke skjema under.
Eller ta kontakt på telefon 22 41 66 90
Takk for din hendvendelse!
Du vil høre fra oss innen kort tid.
Oops! Noe gikk galt ved innsendelse av skjema. Dobbeltsjekk at feltene er fylt inn riktig eller ta kontakt med oss direkte på telefon.
Telefon: 22 41 66 90